Daily Archives: 24. Decembra 2009.

Božićnice

VIS- Ovih su dana, temeljem odluke viškog gradonačelnika Ive Radice, 420 građana grada Visa primili božićnicu u iznosu od 200 kuna, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 85 tisuća kuna.
Božićnicu su primili svi umirovljenici koji imaju mirovinu nižu od 2.200,00 kuna, korisnici socijalne skrbi, te sve registrirane nezaposlene osobe s područja grada Visa.

                                                                                                    SD,  Bogoljub Mitraković

Akcija darivanja krvi

VIS-U restoranu hotela Tamaris održana je posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi kojoj je pristupio 31 darivatelj, a prikupljene su 24 doze krvi. Kao i do sada , akciju darivanja krvi organizirali su gradsko društvo Crvenog križa otoka Visa i klubovi dragovoljnih darovatelja  krvi Visa i Komiže. U tri ovogodišnje akcije  na otoku Visu prikupljeno je ukupno 90 doza krvi.

24.12.2009, Bogoljub Mitraković

Podšpilje opet u znaku svojih kamenih jaslica

Vrijedni stanovnPodšpiljeici župe Podšpilje na otoku Visu, na čelu sa župnikom don Ivom Mardešićem, već gotovo 30 godina, odmah nakon blagdana svetog Nikole, oko oltara u svojoj župnoj crkvi Rođenja blažene Djevice Marije u Podšpilju počinju graditi kamene jaslice kako bi do Božića zasjale u punom sjaju.

Podšpiljske jaslice postale su tako poznate diljem Hrvatske.

– Gradimo ih od kamenja s pristava i gomila, od trava sa strništa, uostalom, između tih pristava i gomila nalazi se i naša župna crkva u Podšpilju.

Ove godine kamenje smo skupljali po cijelom otoku, počevši od poluotoka Stupišća, ali je najvećim dijelom pažljivo izabrano upravo s prostora oko naše crkve, kako bi bilo utkano u naše, podšpiljske jaslice…