Potonula koćarica Mali dupin

Potonula koćarica Mali dupin,  kapetan i tri člana posade spašeni i neozlijeđeni

U utorak oko 17 sKoca-Dupinati na poziciji 20-ak NM zapadno od Komiže potopila se 15-metarska komiška koćarica Dupin mali.

Prethodno je vlasnik koćarice Pjerino Ivčević alarmirao vatrogasce DVD Komiža koji su, njih 8 na čelu s Tonkom Marinkovićem Ojigom, oko 14 30 sati brodom Kalanko s vlasnikom broda Vinkom Mladineom isplovili u pomoć posadi Dupina Malog.

U brod su ukrcali 4 pumpe( dvije dubinske, leđnu i plutajuću) i agregat. Do Dupina Malog stigli su oko 15 30 sati, dva vatrogasca su se prekrcali na brod u koji je prodiralo more, te su s pumpama i agregatom uz pomoć posade koćarice pokušavali spriječiti najgore.

Nažalost, oko 17 sati, krma koćarice je potonula, pa su se svih pet morali skokovima u more spašavali kako i sami ne bi potonuli. Ubrzo nakon toga koćarica je potonula, a članovi posade Kalanka i ostali vatrogasci izvukli su svu šestoricu iz mora, utoplili ih i prebacili u komišku ambulantu.

 

U trenutku potonuća, prema kazivanju očevidaca, puhao je jak južni vjetar, a more je bilo 4. Kako doznajemo, članovi posade se, osim pothlađenosti osjećaju dobro. Uzrok potonuća koćarice zasad nije poznat.

Zanimljivo je da se vlasniku Dupina Malog, prije godinu dana, točnije 20.siječnja 2009.na moru između Komiže i otoka Biševa, dogodila havarija ribarske koćarice Marinero. I tada su svi članovi posade nakon kratke potrage policije i mještana spašeni.

26.01.2010., Bogoljub Mitraković / EPEHA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*