Uređuje se Dom za starije i nemoćne

Dom zStaracki-Visa starije i nemoćne osobe u gradu Visu trenutno skrbi o 82 osobe, što je maksimalna popunjenost, od čega je čak 80% korisnika Doma teže pokretno i nepokretno.

Na listi čekanja za smještaj u Domu još ih je otprilike toliki broj, od čega čak tridesttroje nepokretnih hitno treba smještaj.Nastavljajući višegodišnju dobru tradiciju, osnivač i vlasnik Doma Splitsko-dalmatinska županija i ove je godine iz svog proračuna izdvojila nemala financijska sredstva namijenjena uređenju ove ustanove, kako bi se i korisnicima i djelatnicima Doma osigurali što bolji uvjeti za svakodnevni život i rad.Nakon što je manja zgrada Doma, tzv. zgrada B, kompletno preuređena u periodu između 2006.-2008.godine, prošle, 2009.godine, prema riječima Dalibora Damjanovića, ravnatelja Doma, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi je izdvojilo skoro 600 tisuća kuna za sanaciju dotrajalog krovišta zgrade A, a radove je ovih dana uspješno završila splitska građevinska tvrtka AEDES.

Istovremeno, Splitsko-dalmatinska županija osigurala je dodatnih 650 tisuća kuna za prvu fazu uređenja potkrovlja zgrade A, čime će do kraja ove godine viški Dom za starije i nemoćne osobe dobiti još 350 metara kvadratnih stambenog prostora ( za 4 dvokrevetne i dvije jednokrevetne sobe, kapelicu, čajnu kuhinju i sanitarni čvor). No, ni tu se neće stati, rekao nam je Damjanović, ovisno o financijskim sredstvima uslijedit će opremanje novog stambenog prostora, a planirano je i uređenje fasade zgrade A.

Damjanović nam je također rekao kako će se kompletnim uređenjem potkrovlja zgrade A napokon steći uvjeti da se postojeći drugi kat iste zgrade preuredi u stacionar, nužno potreban za boravak i njegu teže pokretnih i nepokretnih korisnika Doma, kojih je iz godine u godinu sve više.

Bogoljub Mitraković / EPEHA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*