VIŠANI SLAVE Od ‘Praha’ do defilea motora

Nizom kulturno-zabavno-sportskih manifestacija Višani ovoga tjedna obilježavaju Dan grada Visa i blagdan svetog Jurja.

Program počinje u utorak u Hrvatskom domu kazališnom premijerom “Prah” prema istoimenoj noveli Ranka Marinkovića, u režiji Aleksandra Cvjetkovića i u izvedbi viškoga amaterskoga kazališta “Ranko Marinković”.

U srijedu, s početkom u 17 sati, najmlađi Višani u dječjem vrtiću priređuju izložbu svojih radova pod nazivom “Moj grad”. Četvrtak poslijepodne rezerviran je za ulične utrke viških i komiških osnovaca na Ravnici Matice hrvatske, a nakon dodjela nagrada najuspješnijima, članovi sportskog biciklističkoga kluba “Arcicija” na istome mjestu organiziraju “Free ride dual race”.

Središnji dio programa obilježavanja Dana grada Visa održat će se u petak, a počinje dječjim malonogometnim turnirom “Sveti Juraj 2010.”. Taj turnir, četvrti do sada, igra se u dvije skupine: 1997. godište i mlađi, te 1999. godište i mlađi.

Nagrade Grada

Nakon polaganja vijenaca na gradskom groblju Prirovo, podizanja stijega na Ravnici Matice hrvatske i promenadnoga koncerta Hrvatske gradske limene glazbe Vis, u 10.30 sati u župnoj crkvi Gospe od Spilica viški župnik don Paulin Bjažević predvodit će svečanu svetu misu.

U 12.30 sati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će dodijeljena javna priznanja Grada Visa za 2010. godinu. U poslijepodnevnim satima u Samogoru će se održati boćarski susret između članova BK Komiža i BK Vis. Poslije svečane svete mise u crkvi sv. Jurja, koja će se održati u 18 sati, u 20.30 sati u Hrvatskom domu u Visu na programu je svečani koncert u povodu Dana grada.

U subotu, s početkom u 19.30 sati, u prostoru Gradske knjižnice viški će Ogranak Matice hrvatske promovirati novi broj svoga glasila “Hrvatska zora”. Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada Visa završava u nedjelju dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima na malonogometnom dječjem turniru, te velikim defileom motocikala sa zastavom grada Visa u organizaciji Motokluba “Furija”, od Samogora obilaznicom do Kuta, preko Luke do uvale Stonca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*