Uređuje se planinarska kuća na Visu

Ovih dana četrSv. Andrijadesetak članova Hrvatskoga planinarskog društva “Hum” počelo je uređenje planinarske kuće u bivšem vojnom objektu smještenom na brdu Sv. Andrija (267 m), inače u vlasništvu Grada Visa.

Prethodno su u ime grada Visa i HPD-a “Hum” gradonačelnik Ivo Radica i Željko Arnautović, predsjednik društva, potpisali ugovor o uporabi ovoga gradskog prostora na deset godina uz simboličnu naknadu od deset kuna mjesečno. Inače, ove su godine članovi HPD-a “Hum” vlastitim sredstvima izgradili prvi vidikovac na otoku Visu, na najvišem brdu Hum (587 m).

Uz vlastita financijska sredstva viškim planinarima pomoć je pružio GSS, s kojim imaju odličnu suradnju. Prema riječima Željka Arnautovića, viška planinarska kuća trebala bi biti u funkciji već do kraja siječnja 2010.

Uz sanitarni čvor sa solarnim grijanjem vode, uredit će se kuhinja, dnevni boravak, spavaća soba za smještaj 14-16 planinara, a ispred kuće bit će uređen i vidikovac.

– Planinarsku kuću moći će koristiti planinari iz cijele Hrvatske, staze po otoku već smo uredili – kaže Arnautović te dodaje: – Već imamo i konkretnih najava za dolaske u ožujku i travnju. Naporno radimo, ali još uvijek se nastojimo financijski ‘zakrpati’ pa je stoga svaka pomoć dobrodošla.

Bogoljub Mitraković/epeha,27.11.2009.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*