Od regate do nagrada – Dan grada Komiže

Otvaranjem izložbe grafika i mozaika u Gradskoj čitaonici pod nazivom “Mitovi i legende otoka Visa”, nastalih suradnjom učenika OŠ Komiža i SŠ “Antun Matijašević Karamaneo” iz Visa s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Komiže, započeo je ovogodišnji, petodnevni program proslave Dana grada, blagdana sv. Nikole.

Program je nastavljen startom iz Splita sudionika osme po redu Regate sv. Nikole za samce, te prigodnom priredbom komiških osnovaca u dvorani Spomen-doma. Ovoga petka najmlađi Komižani dočekat će sv. Nikolu u dječjem vrtiću, a u galeriji “Boris Mardešić” bit će promovirana knjiga Anele Borčić “Garbin, zao vjetar”.

U večernjem terminu u dvorani Spomen-doma, na klapskom koncertu, nastupit će “domaće snage” – ženska klapa “Gusarica”, viška otočna klapa “Liket”, komiška klapa “Koluna”, te mandolinski zbor “Mareta” iz Visa.

Subota je rezervirana uglavnom za sportska događanja, natjecanje u parajedrenju, prijateljsku utakmicu u boćanju između BK “Komiža” i ekipe BK “Istra Poreč”, te dodjelu nagrada najuspješnijima na Regati sv. Nikole za samce. U subotu će se održati okrugli stol o temi “Uređenje Kaštela Komuna” i promocija monografije “20 godina BK Komiža”, autora Jurice Gizdića, a u večernjim satima grupa “Ljetno kino” održat će veliki koncert za mlade na komiškoj rivi.

U nedjelju će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća redateljima Nikši Sviličiću i Matku Petriću biti dodijeljene Povelje grada Komiže za pojedinačne uspjehe i zasluge. Nakon polaganja vijenaca na Centralnom križu na gradskom groblju, prema stoljetnoj tradiciji, ispred župne crkve sv. Nikole bit će zapaljen žrtveni brod uz procesiju i koncelebriranu svetu misu.

Nedjeljno poslijepodne obilježit će završna natjecanja u parajedrenju i predavanje dr. Joška Božanića o temi “Rota Palagruzona”. Program završava kazališnom predstavom “Ribarske svađe” u izvedbi Amaterskog kazališta “Ranko Marinković” iz Visa.

Bogoljub Mitraković / EPEHA,03.12.2009.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*