Proširena cesta Vis – Komiža asfaltirat će se dva tjedna

znakU sklopu rekonstrukcije županijske ceste Vis-Komiža, duge 10 kilometara, gotovi su radovi čišćenja postojećih rigola za odvodnju, čišćenja nanosa s postojećeg asfaltnog kolnika te proširenje kolnika. Prva etapa radova tako je privedena kraju, a izvođač radova, “Poduzeće za ceste Split” danas planira početi s drugom etapom, radovima asfaltiranja izravnavajućeg i završnog sloja asfalta.

Prema gradilišnoj dinamici, na Vis će svakodnevno trajektima riječke “Jadrolinije” pristizati po 400 tona asfalta, a asfaltiranje će potrajati dva tjedna. Riječ je o cesti izgrađenoj još daleke 1984. godine koja je tijekom godina na pojedinim dionicama više nalik na makadamsku nego na asfaltiranu cestu.

Promet preko viškog polja

– Ovo je zasigurno najveći projekt ulaganja u ceste na otoku, na što smo kod nadležnih apelirali posljednjih pet godina zajedno s lokalnim vlastima grada Visa, i veseli nas da je konačno došlo vrijeme da se ova cesta sanira, za što su Hrvatske ceste osigurale nešto više od 13 milijuna kuna.

Nadam se da će naši građani imati razumijevanja zbog privremene regulacije prometa na ovoj cesti koja će uslijediti od ponedjeljka – kazala nam je Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže. Za vrijeme izvođenja radova promet će se privremeno preusmjeravati na državnu cestu D117, preko viških polja u dužini od 20 kilometara, a preusmjeravanje prometa trajat će za vrijeme radnog vremena od 7 do 17.30 sati. U slučaju lošega vremena, promet će se odvijati preko ŽC 6212 Vis-Komiža.

TEKST I SNIMKA: B.M.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*