Vis: za dogradnju vrtića deset milijuna kuna

vrticTemeljem odluke Branka Grčića, potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i i fondova EU-a, gradonačelnik grada Visa Ivo Radica potpisao je ugovor o sufinanciranju projekta dogradnje i nadogradnje dječjeg vrtića „Vis“ i izgradnje jaslica. Ugovorom koji je prethodno potpisao ministar Grčić predviđeno je da ovaj važan projekt za grad Vis zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja sa 8,75 milijuna kuna i grad Vis sa 1,25 milijuna kuna.

Dok bude trajala dogradnja i nadogradnja vrtića, zahvaljući razumijevanju čelnika Doma zdravlja SD županije, najmlađi Višani i petero zaposlenih privremeno će biti smješteni u prostoru viškog Doma zdravlja koji više-manje zjapi prazan.Sadašnja zgrada vrtića izgrađena je 1969. godine i osim dotrajalog krova svojim kapacitetom ne omogućuje primanje djece u jaslice i organiziranje cjelodnevnog boravka. Sada je u vrtiću 55 djece, što je nešto manje nego u protekle dvije godine, ali veseli podatak da je sada dvadesetak trudnica u Visu.

Gradonačelnik grada Visa Ivo Radica najavio je početak radova krajem studenog ove godine i izrazio zadovoljstvo što će napokon i viška djeca napokon dobiti vrtić dostojan vremena u kojemu živimo. Dodao je kako u realizaciji ovog projekta očekuje pomoć i od SD županije.

bogoljub mitraković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*