Višani u Samogoru grade nogometno igralište

sport1U sklopu realizacije projekta “Viška akademija sporta”, budućega sportsko-turističkog centra, na temelju provedenog natječaja radnici tvrtke “Tilia sport grupa” d.o.o. iz Viškova počeli su pripremne radove za izgradnju velikog nogometnog igrališta u Samogoru.

Za prvu fazu radova, koja podrazumijeva postavljanje podloge s umjetnom travom dimenzija 105×68 metara, vratnica i korner zastavica, Županija je osigurala 1,8 milijuna kuna, a Grad Vis 200 tisuća kuna. Rok za dovršetak ovih radova je sredina svibnja ove godine.

U drugoj i trećoj fazi, ovisno financijskim mogućnostima, gradit će se svlačionice, tribine, atletska staza, a planirana je i izgradnja polivalentne dvorane. Za ovaj projekt Višani su, prema riječima gradonačelnika Ive Radice, tri puta pisanim putem tražili pomoć od Ministarstva sporta, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Otok Vis jedini je otok u županiji koji nema veliko nogometno igralište, a NK Vis, osnovan 2006., ima 70-ak članova koji se uspješno natječu u kategorijama pioniri i mlađi pioniri. Zbog nedostatka odgovarajućeg igrališta, oni su prisiljeni svake subote putovati na utakmice, što iziskuje i napor i velike troškove.

Gradnjom velikog nogometnog igrališta ovaj će problem biti riješen, a ujedno će se obogatiti i turistička ponuda grada i otoka Visa jer će igralište moći koristiti i ostali sportski klubovi s otoka, učenici osnovne i srednje škole, kao i studenti veleučilišta VERN.

 

Bogoljub Mitraković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*