Monthly Archives: Mart 2013

Komiža: dok je tražio prijatelje, škoda mu ‘otklizala’ u more

Dobro jautoe poznato da je dolazak na otok automobilom skup, ali da može biti, nažalost, i skuplji, iskusio je mladi Daruvarčanin koji je u petak večernjim trajektom doputovao na Vis u posjet prijateljima. Nakon dolaska u Komižu, parkirao je svoju škodu fabiju na rivi i otišao potražiti prijatelje. Nakon nekog vremena vratio se na mjesto gdje je parkirao, ali se neugodno iznenadio jer automobila nije bilo.

– Prvo što sam pomislio bilo je da ga je netko ukrao – rekao nam je Daruvarčanin.

Grad Vis zbog Češke vile tužio RH!

ceskavilaNakon zahtjeva za mirnim rješenjem spora, podnesenim 21. prosinca 2010. godine Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, Grad Vis je 26. travnja 2011. Općinskom sudu u Splitu podnio tužbu protiv Republike Hrvatske u kojoj traži vlasništvo nad Češkom vilom, bivšom vojarnom JNA koja se nalazi na poluotoku Sv. Juraj.

U prilog svojoj tužbi Višani su priložili promemoriju potpisanu od strane izaslanstava Vlade RH i predstavnika Grada Visa 10. lipnja 1992. godine i odluku Vlade RH o zamjeni nekretnina od 29. rujna 2003. godine koju je potpisao tadašnji zamjenik predsjednika Vlade dr. Goran Granić.

Čekajući prvo ročište, koje još nije zakazano, Ivo Radica, viški gradonačelnik, još se nada…