Vis ponovno bez nagrada Grada – nitko nije predložen

gradvisVišani su obilježili Dan grada i blagdan sv. Jurja, viškog nebeskog zaštitnika. Najsvečanije je bilo jučer u Hrvatskom domu kada je, nakon polaganja vijenaca na gradskom groblju, podizanja stijega na Ravnici Matice hrvatske, uz koncert Hrvatske gradske glazbe, i svečane svete mise u crkvi Gospe Gusarice, održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

U nazočnosti župana Ante Sanadera, Zlatka Ževrnje, načelnika općine Dugopolje, Zlatka Čaljkušića, ravnatelja Županijske uprave za ceste, dogradonačelnika Komiže Vicka Mardešića, predstavnika HRM-a, “Jadrolinije”, gradskih vijećnika i građana Visa, Marinko Zubčić, predsjednik Gradskog vijeća, istaknuo je zadovoljstvo onim što se, unatoč političkim barijerama, odradilo u protekle četiri godine te zahvalio na dobroj suradnji gradonačelniku Ivi Radici i svim vijećnicima.

Zatim je župan Sanader, čestitajući Dan grada Visa, obećao kako će Županija i nadalje biti na raspolaganju građanima Visa za sve ono što čini život grada, prije svega za pomoć pri realizaciji infrastrukturnih projekata.

Zahvaljujući Zubčiću na odličnoj suradnji, gradonačelnik Radica je istaknuo da je trenutno na području grada u tijeku realizacija niza projekata u vrijednosti od oko 60 milijuna kuna (dječji vrtić i jaslice, radovi na Fortici, VERN’, radovi na proširenju rive na Kutu, vodoopskrbni sustav otoka Visa, nogometno igralište s umjetnom travom, kanalizacijski sustav Valica itd.), najavivši realizaciju još nekoliko projekata (upravo je objavljen natječaj za završetak obilaznice do Češke vile, a očekuje se raspisivanje natječaja za gradnju uljare i vinarije).

– Grad, to smo mi – citirao je Radica Sinišu Glavaševića, te nastavio:

– Ne može sam gradonačelnik, ne može sam predsjednik Vijeća, ako nećemo svi mi skupa zasukati rukave i zajedno raditi za naš grad.

U organizaciji NK “Vis” održane su šeste po redu Ulične utrke za najmlađe otočane, a u Hrvatskom domu na svečanom koncertu nastupile su domaće klape i HGG Vis. Sutra u Samogoru počinje 7. malonogometni dječji turnir, a program službeno završava subotnjim koncertom mandolinskog zbora “Mareta” u Hrvatskom domu. Ni ove godine, kao ni prošle, nisu dodijeljena priznanja, skupne, osobne i nagrade grada za životno djelo, jer nitko za njih nije predložen.

Bogoljub Mitraković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*