Monthly Archives: Decembar 2012

Vis: proračun 34 milijuna kuna

visNa posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je proračun grada Visa za 2013. godinu, koji iznosi 34.049.200 kuna. Prethodno su usvojene izmjene i dopune proračuna za 2012. godinu, kojima je planirani gradski proračun od 29.500.000 kuna, zbog izostalih kapitalnih potpora iz županijskog i državnog proračuna, unatoč povećanju izvornog proračuna za 23 posto, smanjen na oko 9.500.000 kuna.

Viški gradonačelnik Ivo Radica je rekao da u 2013. godini očekuje puno bolju realizaciju gradskog proračuna jer su za većinu planiranih projekata potpisani ugovori i osigurana financijska sredstva, a riječ je o sanaciji dječjeg vrtića, izgradnji nogometnog igrališta, proširenju rive na Kutu, projektu Bujica Samogor, preseljenju dijela srednje škole u zgradu bivšeg doma JNA i dr.

Gradonačelnica: Na Visu više neće biti redukcija vode

„Na ovodatoku Visu više neće biti redukcija vode”, kazala je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević, koja je u nazočnost viškog gradonačelnika Ive Radice, djelatnika otočne tvrtke “Vododvod i odvodnja otoka Visa” d.d., na čelu s direktoricom Slavicom Dražić, djelatnika izvođača radova splitske tvrtke “Pomak” d.o.o. i građana otoka Visa svečano pustila u rad vodocrpilište Pizdica.

Radovi na sanaciji ovog vodocrpilišta koje nije bilo u funkciji tri godine trajali su nepuna tri mjeseca, za što je utrošeno 2,8 milijuna kuna i od sada otok Vis ima dodatnih 6 litara vode u sekundi, time i određenu zalihu vode značajnu za cijeli otok.