Veja

Monodrama “Veja”

slika14Pred vama je kroz monodramu uprizoren  Libar viškiga jazika pod nazivom Veja. Veja je “… običaj noćnog bdijenja u kući umrlog neposredno poslije smrti… To je prigoda da se slušaju priče o doživljajima i  događajima i tako se prenašala povijest od starijih na mlađe…” ( A. Roki- Fortunato  Libar … st. 565 ).

Nakon promocije Libra u Visu 1997. i u Splitu 1998.  književnik prof. dr. Joško Božanić, slušajući moje kazivanje riječi Libra, predložio mi je obradu i postavu Libra kao kazališnog komada.
Vremenom me njegova ideja počela živo zaokupljati, da bi se od početne ravnodušnosti pretvorila u opsjednutost. U mojoj mašti su se rađali brojni scenski izrazi i stvarale svakojake mogućnosti, a onda panika! Što ako sve postane važnije od samih riječi ..?

Priznajem, bilo me je strah uprizoriti Libar.  Ali na moju radost i uz pomoć  Lenka Blaževića, uspio sam. Tako bar kažu gledatelji i kritičari.

Uvidjon potribu avertit da je Veja ormona kako tejotarski  sinjol od krejonci za Libar i život na škoju iz onega vrimena, a za covika koji je sacuvol dvo zarna soli i kapju duši u sebi.

Fola judima, koji pomožu burdižat!( S. Brajčić )

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*