Category Archives: Sport

Turnir u Kriketu- The Vis international sixes

kriket1U Pliskom Polju na otoku Visu održava se turinir u kriketu, u periodu od 03.05-05.05.2013.g.

Sudjeluje 12 ekipa, dvije viške ekipe.

Dođite i podržite obje dvije viške ekipe.

 

Višani u Samogoru grade nogometno igralište

sport1U sklopu realizacije projekta “Viška akademija sporta”, budućega sportsko-turističkog centra, na temelju provedenog natječaja radnici tvrtke “Tilia sport grupa” d.o.o. iz Viškova počeli su pripremne radove za izgradnju velikog nogometnog igrališta u Samogoru.

Za prvu fazu radova, koja podrazumijeva postavljanje podloge s umjetnom travom dimenzija 105×68 metara, vratnica i korner zastavica, Županija je osigurala 1,8 milijuna kuna, a Grad Vis 200 tisuća kuna. Rok za dovršetak ovih radova je sredina svibnja ove godine.

U drugoj i trećoj fazi, ovisno financijskim mogućnostima, gradit će se svlačionice, tribine, atletska staza, a planirana je i izgradnja polivalentne dvorane. Za ovaj projekt Višani su, prema riječima gradonačelnika Ive Radice, tri puta pisanim putem tražili pomoć od Ministarstva sporta, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Vis: otvoreno igralište s umjetnom travom

U nazočnosti Paška Viđaka, predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, sudionika turnira Vis 2009., predstavnika lokalnih vlasti Komiže i Visa, vodstva NK “Vis”, te brojnih gostiju, viški gradonačelnik Ivo Radica, na platou u prostoru bivše vojarne Samogor, rezanjem vrpce svečano je otvorio nogometno igralište s umjetnom travom za potrebe Škole nogometa NK “Vis” i tako označio početak trećega Božićnog nogometnog turnira Vis 2009. (uzrasti 1999. i 1997.).

Na dvodnevnom turniru u Visu sudjeluju mladi nogometaši NK Urania (Baška Voda), NK Omladinac (Vranjic), NK Glavice, NK Omiš i domaćina, NK Vis. Izgradnju nogometnog igrališta, dimenzija 68 x 34 metra, vrijednog oko pola milijuna kuna (bez PDV-a), uz Grad Vis financirali su Ministarstvo mora, Uprava za otoke i Županija splitsko-dalmatinska, za što im je u ime grada Visa zahvalio viški dogradonačelnik Dalibor Damjanović.

Božićni malonogometni turnir “Vis 2009”

NK «Vis» iz Visa priprema otvaranje novog terena s umjetnom travom te nastavlja tradicionalni ‘Božićni malonogometni dječji turnir 2009 – Vis’.

Turnir će se održati od nedjelje 27.12.2009 do srijede 30.12.2009. god.

Novo igralište se nalazi  u Ex. vojarni Samogor.

2.Memorijalni malonogometni turnir

Dana 18.07.200Pobjednici-turnira9. na terenima „Športsko- rekreacijskog centra ISSA“ u Visu odigran je drugi po redu memorijalni  malonogometni turnir Željko Roki –Zerme. Ovaj turnir je organiziran u spomen na nesretno preminulog Željka, koji je bio veliki zaljubljenik u nogomet. Glavni organizator turnira je bio NK „Vis“( Dino Poduje) i rodbina pokojnog  Zerme (Joško Repanić) koji su obavili najvažniji dio turnira. Turnir je zamišljen tako da bude kružni Split-Hvar-Vis,(što je i uspjelo), a u dogledno vrijeme Brač i ostali otoci.

Turnir je i ove godine bio zanimljiv i neizvjesan, posebno u borbi za drugo mjesto kada je momčad NK „Visa“  nakon vodstva od 3:0 propustila mnogo šansi i dopustila upornim škveranima  NSB-BRODOSPLIT da sustignu rezultat na 3:3 i tako boljom gol razlikom osvoje drugo mjesto.

23. Malonogometni tradicionalni turnir Issa 2009.

DRUŠTVO VIŠANA I PRIJATELJA OTOKA VISA  ·  SPLIT
Getaldićeva 30,  21000  Split,  Telefon:  , žiro račun: 2330003-1100333048
poziv na broj: 20022682000

23. TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR     “ISSA 2009”
DAN ODRŽAVANJA TURNIRA :        18. travnja  2009. god. (subota)
ŠPORTSKI CENTAR GRIPE (mala dvorana)
SUDJELOVALI SU:

NK “VIS” (veterani)
Vis

 
 
NK “HVAR ” (veterani)Hvar
"ISSA” (veterani)Split
“NEZAVISNI SINDIKAT BRODOSPLIT” (veterani)Split
“MNK PLETIONICA IVKOVIĆ ” (kadeti)Split
“ŠKVERSKI TIĆI (kadeti)Split
“ŽMNK ŠPICAŠK0NDAL” (žene)Hvar
MNK “ŠKVER ” (žene)Split

Vis: Leo Lemešić pobjednik osme regate Sv. Nikole

Leo LemKomižaešić (Bare, JK Labud) pobjednik je osme po redu regate Sv. Nikola za samce koju je organizirao JK Mornar iz Splita uz pomoć grada Komiže.

U četvrtak u 10 sati ispred splitske luke startalo je sedam krstaša na skraćenoj ruti dugoj 86 nautičkih milja. Dan prije starta, zbog najave lošeg vremena, regatni je odbor iz sigurnosnih razloga najavljenu rutu Split-Blitvenica-Palagruža-Komiža u duljini od 160 NM promijenio i skratio na 87 NM, te se jedrilo na novoj ruti Split – Blitvenica – Barjaci (vanjska strana otoka) – Komiža.

Zanimljivo je da je zbog nepovoljnih meteo uvjeta, od dosad osam održanih regata, samo na dvije jedreno na punoj ruti, preko Palagruže.