Vis: otvoreno igralište s umjetnom travom

U nazočnosti Paška Viđaka, predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, sudionika turnira Vis 2009., predstavnika lokalnih vlasti Komiže i Visa, vodstva NK “Vis”, te brojnih gostiju, viški gradonačelnik Ivo Radica, na platou u prostoru bivše vojarne Samogor, rezanjem vrpce svečano je otvorio nogometno igralište s umjetnom travom za potrebe Škole nogometa NK “Vis” i tako označio početak trećega Božićnog nogometnog turnira Vis 2009. (uzrasti 1999. i 1997.).

Na dvodnevnom turniru u Visu sudjeluju mladi nogometaši NK Urania (Baška Voda), NK Omladinac (Vranjic), NK Glavice, NK Omiš i domaćina, NK Vis. Izgradnju nogometnog igrališta, dimenzija 68 x 34 metra, vrijednog oko pola milijuna kuna (bez PDV-a), uz Grad Vis financirali su Ministarstvo mora, Uprava za otoke i Županija splitsko-dalmatinska, za što im je u ime grada Visa zahvalio viški dogradonačelnik Dalibor Damjanović.

U kraćem prigodnu govoru gradonačelnik Radica je istaknuo da je otvorenje nogometnog igrališta najvažnije za mladost na otoku Visu, te da je to tek prva stepenica u realizaciji projekta “viške akademije sporta”, sportsko-turističko-rekreacijskog centra, koji su Višani predvidjeli i u novom prostornom planu uređenja grada. Prije otvaranja igralište je blagoslovio viški župnik don Paulin Bjažević, a Dinko Ivičević Bakulić, viški nogometaš starije generacije, na centru igrališta simbolično je izveo početni udarac.

28.12.2009., Bogoljub Mitraković / EPEHA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*