Vis: sanira se i širi dio obale na Kutu

kutNa području Kuta u viškoj uvali odvijaju se radovi na sanaciji i proširenju dijela obale koje, temeljem provedenog natječaja, izvode djelatnici splitske tvrtke “Akropolis” d.o.o. Radove u vrijednosti od tri milijuna kuna financira gradska tvrtka “Issa Adria Nautika”, društvo s ograničenom odgovornošću za pružanje usluga u nautičkom turizmu, uzevši, uz jamstvo Grada Visa, kredit kod HBOR-a.

Realizacijom ovog projekta obalna linija na Kutu će se izmaknuti od već postojeće za 15 metara prema moru, u ukupnoj duljini od 84 metra.

Proširenjem obale omogućit će se prihvat ne samo za plovila domicilnog stanovništva već i plovila nautičara kojih je sve više, a planirano je i arhitektonsko uređenje novonastalog zaobalnog prostora, površine od oko 750 metara četvornih, te preuređenje bivše peškarije u recepciju i sanitarni čvor za nautičare.

Jelica Linčir, direktorica “Issa Adria Nautike”, kazala nam je da će radovi na Kutu potrajati do početka travnja ove godine. Viška luka trenutno raspolaže tek sa 90 vezova(60 na Luci i 30 na Kutu) i 50 plutača za sidrenje.

Tekst i foto: B. Mitraković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*